Eipäs juuri ole tullut kirjailtua pöydän vaiheista, ohimennen vain on todettu kuulumisia....
Eilen iltasella oli taas puupääpiiriä, homman alkaessa oli tilanne jalkojen osalta tämänmoinen:
       1025849.jpg
Takimmainen jaloista on se, johon aiemmin kerrotusti laitettiin perintösorvausta alaosaan. Toisienkin jalkojen alaosat kaipasivat vahvistusta, jotta käytössä kestävät, joten niihin on tappiliitoksin laitettu uutta puuta. Ja tarkkasilmäisille tiedoksi: joo, on tarkoitus sahata pöydänjalat vielä samanpituisiksikin....Jokseenkin inhoamaani hiontaa on aika lailla tehty, sorvatut kohdat ovat vielä vanhassa maalissa tässä kuvassa, seuraavassa kuvassa ne on käsitelty maalinpoistolla karhunkielen avulla.
       1025853.jpg
En kamalasti perusta "myrkkyaineista", siksi kokeilin maalinpoistoa vain juuri niihin mutkallisiin osiin, tasaiset osat odottavat vielä hiomista. Opellahan noita aineita oli matkassa, muunmuassa tuo Nitromors-pullo, joka on kai museoharvinaisuus, koskapa eu-lainsäädäntö on sen myynninkin kieltänyt. En kyllä itsekään siihen tarttunut, vaan kokeilin tuota lievempää myrkkyä, joka toimi kyllä ihan hyvin!! Kieltämättä aika komeat jalat! Kylläpäs Kusti-pappa on osannut!!

(edit. no mitään ala noita vaivalla laitettuja pöydän jalkoja sahaamaan: porataan keittiön lattiaan soppelin syviä koloja jalkoja varten :-) Pysyypä pöytäkin pystyssä tässä Serranon perheessä)
(ai että mikä Serrano? No, eräänä päivänä sattui, että oli aika hulabaloota, tyttäret tallille lähössä ja kaikki hukassa ja meteli kova ja pikkuveli jaloissa etc. Natu ja Helinä kumpikin manasi, että ihan kamalaa porukkaa on täällä ja aina iskäkin jotakin tyhmää höpöttää ja äiskä sekaantuu kaikkeen....no, totesinpa, että niin! Serranon perheen toilailuille telkussa kyllä naureskellaan, mutta jos kotona on "Serranoa", niin ei muka ollenkaan naurata...)

edit nro 3. Kävin kuvatiedostoissa kurkkaan alkuperäistä kuvaa ympäristömyrkyistä ja näytti Solmaster -nimistä olevan tuo käyttämäni tökötti!