Jonakin päivänä pohdin, josko pitäisi työkalupakin sisältöä esitellä.No, tuossa eilen kun viimeistelin  tuota tulevaa punaista tuolia, niin teinpä sen päälle seuraavan asetelman:



             214377.jpg
Kuvassa vasemmalla on puukko...heh...mutta se on tärkeä verhoilussa, lähinnähän sillä puuosia veistellään, kankaita varten on sitten oltava sakset. Myös pikkuinen vasara on oltava. Normaalikokoinen timpurivasara on turhan iso näihin hommiin! Seuraavana kuvassa on pryyli, siis tuo kaukaisesti neulaa muistuttava pistin. Sillä voi tehdä kaikenlaista, pöyhiä istuinheiniä, tehdä reikiä erinäisissä työvaiheissa, kaivella korviaan...Sen vieressä on sorkkarauta, minikokoa, purkutöitten työkalu. Ja kuten totesin joku päivä, verhoiluharrastuksessa ainakin puolet ajasta menee purkamiseen. Pankkiholvia tuolla sorkkaraudalla ei taitaisi saada auki...Seuraava rivistö on sittenkin epäselvä, höh. Ylimpänä nupinauloja, joilla voi esim. kangasta naulata tuoliin. Ennenvanhaan, kun kesät oli lämpimiä ja kohot korkkia, tarvittiin verhoilussa paljonkin noita nupinauloja, nykyään pannaan kompura huutamaan ja ammutaan niittipyssyllä!
Isommat naulat alempana ovat verholunauloja, niillä esim. kiinnitetään istuinsitomalangat tuolin sarjoihin. (eli niihin puukehikoihin ks. jousien sitomista esittävistä kuvista, jos vaikka nauloja löydät!)
 Nuo valkopäiset jättiläisen nuppineulat ovat ammattislangilla heftaneuloja, joita käytetään kaikenlaiseen kankaitten virittämiseen eri työvaiheissa. Niiden alapuolella on vielä ihan itse hitsauslangasta tehtyjä sinkilöitä, jotka kyllä eivät kuvassa edes kunnolla näy! No niillä voi esim. kiinnittää jouset lautoihin kiinni, jotta eivät karkaa!

Oikealla on mieheni oikeasti omistamana näppärä työkalutrio, jotka olen sosialisoinut ihan omaan käyttööni. Sattuvat olemaan ihan omiaan verhoiluhommiin! Ja kun jalo ihminen olen, saa siippanikin niitä lainata silloin tällöin, kunhan palauttaa ;))

Tuo punainen tuoli on melkein valmis, tarkoitus oli tänään ostaa rautakaupasta ruuvit käsinojien kiinnitykseen, mutta enpä muistanut putiikkiin poiketa töistä tullessa. Laitan kuvaa valmiista tuolista lähiaikoina!

Joo ja kyllä, joululahjasukkaakin on yritetty välillä aina tehdä!