Tarvitseeko ihmisen kirjoittaa blogia? Toisaalta, eikö LÄHES kaikkea maailmassa pidä kokeilla?

Tämän blogin tarkoitus on kertoa lähinnä verhoiluharrastuksestani, joka varsinaisesti alkoi viime syksynä kansalaisopiston piirissä. Jotain "omatoiminäpertelyä" on tullut tehtyä aiemminkin. Kova hinku olisi tänä vuonna samassa paikassa jatkaa......Jos vain jotain muuta käsityötä sattuu syntymään, myös ne pääsevät tälle blogille.

Kuva kertoo, jotta jotain tuli opittua & tehtyäkin.... roskalavasta pelastettu tuoli elää uutta elämäänsä tyttäreni huoneessa. Yllättävän paljon tuoli teetti hommaa, vaikka ensin hieman arkailin koko kapistuksen vientiä verstaalle; onhan kyseessä teollisesti (Askon tehtaat) valmistettu tuoli, eikä edes mikään k-tuoli....
Annalan Kukinto -nimisellä kankaalla päällystettynä tuoli on kuitenkin mielestäni varsin onnistunut ensimmäiseksi työksi.

248612.jpg

Joulun jälkeen aloin sitten työstää rinta rinnan kahta k-tuolia. Toinen on peräisin mieheni kotitalon ullakolta, toisen ostin erään vaarin autotallin perukoilta. Onneksi lintuinfluenssalla ei tuolloin vielä íhmisiä peloiteltu, sen verran paksulti oli tuolin päällä linnun p...aa, että bakteerikammoisempi olisi kiljuen juossut karkuun...Tällä hetkellä tuolit ovat enää verhoilukangasta vailla, tämä helteinen kesä on imenyt energiat niin vähiin, ettei juuri käsityöt ole innostaneet. Työvaiheistakin olisi kuvia, mutta enpäs niitä tähän blogiin pistä! Työvaihekuvia olen ajatellut talven mittaan laittaa sitä mukaan, kun tämän kauden värkkäilyt etenevät....malttakaa mielenne!!

Kuvassa on se mieheni "perintökalleus" alkuperäiskunnossa, käsinojat piti irrottaa, oli sen verran ahtaassa ullakon loukossa tuo tuoli, ettei muuten saatu ulos. (taustalla näkyy kirpparilöytö, kun halvalla sain....ainahan sitä 1 sohvanraato täytyy autotallissa olla?)

160341.jpg


Ja nyt tähän päivään: tuleva projekti  tuli purettua puuosiin jo kevättalvella, ilmeisesti oli jossain jauhonpölyssä tms. koko vihreä ihanuus. Eilen sitten irrottelin jalat, sarjat jne. toisistaan ja vein  pari jalkaa malliksi hovipuusepälleni, jotta hän sorvailisi uusia koipia tuolivanhukselle.Takasarjasta löytyi myös terveiset tuolin valmistajalta, liekö hän enää hengissä? Takaisin terveisiä vaan Kalevi Latvelalle, osoite Jurva kk.

160344.jpg